Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

AMO pokrstil EP - Analog Architekt

Skupina AMO zahájila počas uplynulého víkendu jarné AMO SONY XPERIA TOUR 2015

Skupina AMO zahájila počas uplynulého víkendu jarné AMO SONY XPERIA TOUR 2015 – koncertnú šnúru venovanú novému digitálnemu EP ANALOG ARCHITEKT.
Kompletne vynovenú hudobnú šou, ktorá je kombináciou nových skladieb a obľúbených najväčších hitov, AMO predviedlo v premiére v bratislavskom MMC v piatok 17. apríla. Veľká hip-hopová párty sa vzápätí presunula do Prievidze a už tento týždeň pokračuje ďalej, aby si ju mohli vychutnať fanúšikovia AMO v kluboch po celom Slovensku.

Milovníci hip-hopu a kvalitnej hudby mali uplynulý piatok vo svojom programe jasno. Bratislavské MMC sa totiž na jeden večer zmenilo na raj všetkých hip-hoperov. Dva roky po poslednej šou ROK NULA sa tu opäť predstavila formácia AMO s vynoveným koncertným programom, tentokrát venovaným novému digitálnemu EP ANALOG ARCHITEKT.

Ako predskokani ovládli v úvode večera stage Vec s DJom Škrupom a Strapo s DJom Spinhandz.
Po koncertoch hostí vystúpila na stage skupina AMO a predstavila poprvýkrát naživo nové digitálne EP ANALOG ARCHITEKT - 6 skladieb, vydaných pod hlavičkou labelu TyNikdy Records. 6-členná zostava na čele s rapermi Opakom a Moem sa predviedla v zložení Gábor Tokár (bicie), Martin Štefánik (klávesy), Jozef Madola (basgitara) a Marián Jaslovský (flauta, saxofón, EVI). V rovnakom zložení bude kapela spoločne stáť spolu s Moem a Opakom i na pódiu počas celého nastávajúceho AMO SONY XPERIA TOUR 2015.

Keďže novinka ANALOG ARCHITEKT vyšla v čisto digitálnej forme, vymyslieť, ako ju kapela pokrstí, nebolo jednoduché. Napokon sa chalani rozhodli „pokrstiť ju“ symbolicky - fotografiou. Priamo na pódiu zvečnil kapelu spolu s celým tímom a s publikom za chrbtom fotograf Zdenko Hanout. „Piatkový koncert bol obrovský! Náš zvukár Peťo Paulen nám postavil takú scénu, že sme odpadli. Výborná atmosféra, výborné technické zabezpečenie, ľudia, hudba, kapely, všetko bolo super, vidíme sa na tour,“ pochvaľuje si atmosféru večera Moe. „Muselo byť fascinujúce, pozerať sa na náš koncert z opačného pohľadu ako sme to videli my, pretože reakcie ľudí po koncerte boli famózne. Náš manažér mal asi 4 minúty zimomriavky, keď o tom hovoril. Veľká obrazovka s perfektnými grafikami, klipy - to všetko bolo možné vidieť a bolo to prvýkrát v našej histórii a dúfame, že nie posledný,“ doplnil Opak.

Po Bratislave, kde sa odohral slávnostný krst nového EP, turné smerovalo do Prievidze. Tento týždeň sa presunie do Trnavy, Prešova a Čadce. Uzavrú ho koncerty v Novom Meste nad Váhom a vo Zvolene. Nový sound AMO si môžu fanúšikovia vychutnať naživo na koncertoch AMO SONY XPERIA TOUR 2015 aj vďaka partnerom Telekomu a Sony Mobile. Vstupenky na AMO SONY XPERIA TOUR 2015 sú v predaji exkluzívne na predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3389/amo-sony-xperia-tour-2015 Fanúšikovia si môžu digitálne EP ANALOG ARCHITEKT kúpiť a podporiť tak kapelu TU: tynikdy.bandcamp.com/album/analog-architekt-ep-vol-1 a tiež na itunes, deezer a spotify.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 23.04.2015
Foto: Zdenko Hanout
Zdroj: SOUL FOR SHOW

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.