Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Timberlake bodoval, z Madonny si robili žarty

Vo štvrtok večer sa uskutočnil trinásty ročník udeľovania hudobných cien MTV Europe Music Awards.

V treskúcom mraze, ale bez snehových prehánok sa vo štvrtok večer uskutočnil trinásty ročník udeľovania hudobných cien MTV Europe Music Awards. Večerom sprevádzal Justin Timberlake, ktorý sa spoločne s Gnarls Barkley stal aj najúspešnejším interpretom a odniesol si domov dve ceny.

Timberlake zároveň celý večer takmer presne na úder deviatej hodine odštartoval pesničkami Sexy Back a My Love. Hneď potom nasledovali prvé kategórie. Cenu v kategórii Najlepší rock si odniesli členovia americkej kapely The Killers, v r´n´b zabodovala rodáčka z Barbadosu Rihanna, ktorá tiež v štvrtok v Kodani vystúpila. Po jednej cene sa ušlo aj kapele Muse (Najlepšia alternatíva), Christine Aguilere (Najlepšia speváčka) alebo Kanye Westovi (Najlepší hip-hop).

Štyrikrát nominovaná kapela Red Hot Chili Peppers uspela len raz - v kategórii najlepší album a porazila tak napríklad aj nahrávku Madonny - Confessions on a Dance Floor. Hoci 47-ročná diva získala od MTV až tri nominácie, namiesto cien sa jej ušla najmä kritika a paródia. Komik Sasha Baron Cohen alias Borat si najprv urobil pár tvrdých vtipov narážajúc na rozruch okolo adopcie a neskôr sa dokonca v hlavnom programe predstavil komik Avid parodujúci Madonnu, ktorý si priniesol na pódium trpaslíčích mužov oblečených ako bábätká.

Trinásty ročník MTV Europe Music Awards svojím vystúpením tiež poctili kapely Muse, Keane a Jet, speváčka Nelly Furtado a raper Diddy. Záver večera potom patril severskej kapele Lordi - víťazom Eurovízie z Fínska.

Podľa odhadov odborníkov malo možnosť priamy prenos z Kodane vidieť v televízii takmer 1,4 miliardy divákov. Hviezdy, ktoré prišli do Kodane, okrem bežného honoráru získali aj darčekové "balíčky" od usporiadateľov. Ich hodnota je v prepočte viac ako 600 tisíc korún a obsahujú napríklad mobilný telefón, poukážky na nákup luxusných značiek odevov, kozmetiku ale aj kompletnú sadu filmov s Jamesom Bondom či videohry.

Zdroj:Pravda.sk


Autor: Branislav Rod
Dátum: 04.11.2006

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.