Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

soze

Autor: maččeta

zamyslel sa niekto vôbec komu tato organizácia slúži,či vôbec chráni autorov ako to deklaruje,a čo vôbec zato že sa upíšete soze.Má slúžit muzikantom autorom textárom no lenže ako to vidím,tak sa jedna o dobre organizovanú a zákonom chránenú organizáciu ktorá berie vela a dáva malo,pokiaľ sa krvopotne nedostanete na vrchol nepodplatíte nevyhráte skorumpovanú súťaž,tak sa vás to netýka.Tak potom koho sa to týka,dobrá otázka len top najvyšších čiže stáliciam a nesmrtelnym, a ty sa ľahko zarobených peňazí len tak nepustia,každá firma platí za zamestnanca odvody soze,kluby,krčmy,autobusy,letiská,čakárne u lekára atd,za každú produkciu,radia hrajú pre istotu to iste,nieje nič výnimočne najnovší skvost populárnej hudby pustiť aj 30 krát za deň,a zato všetko dostane autor tantiémy a čo je fajn,ale soza si zarobí oveĺa viac a nie malo ale ako som spomínal stále sa to týka len horných 10,tisíc,takže kedy sa vás takáto organizácia zastane a ako vás podporuje,ja na toto odpoveď nemám,ale môj názor je že si len vykrmujeme ďalších úradníkov,buch štempl sem buch štempl tam,bude prča budeme sklízet..úryvok textu pražský vyber 2



Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.

Autor: maččeta
Pridané: 10.05.2008 09:09
rtw king

správne,nielenže vyslovene ošmekla autora,za čias money factor pôvodného autora sa ta skladba nehrala,respektívne malo no až po tragickej smrti Doda Dubaná ktorá zarmútila každého úprimného rockera sa to zdalo niektorým producentom ako skvelý reklamní ťah nahrať čim skorej tuto skladbu kým tato tragédi bola aktuálna aby sa zarobilo na dobrých a citlivých srdiečkach kupujúcich, rádia sa šli potrhať aby to v éteri stihli odvysielať minimálne milión tisíc krát ,čistá ryža a kde bola soza? no ako vždy na správnom mieste pri kase!!!!!


Autor: RTW King
Pridané: 09.05.2008 10:05
Re: SOZA

Aj ja by som chcel mať súkromnú firmu, ktorá je ustanovená zákonom... ;o)
SOZA na plno využíva svoje monopolné a nedotknuteľné postavenie. Stačí si spomenúť na kauzu "Vráť trochu lásky medzi nás", kde vyslovene majitelia SOZY ukradli autorské práva samotnému autorovi pesničky. On sa mohol aj po... a nič sa nestalo. Milióniky za najhranejšiu skladbu roka si pekne nechali najvyšší sozisti vo svojom vrecku. SOZA je živým príkladom, ako funguje zločinecká organizácia podporovaná štátom!