Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Bobby McFerrin

Bobby McFerrin je jedným z najpozoruhodnejších prírodných úkazov hudobného sveta...

Bobby McFerrin je jedným z najpozoruhodnejších prírodných úkazov hudobného sveta. S jazzovým vokálom experimentovali už Al Jarreau a Leon Thomas, ale Bobby McFerrin s ľudským hlasom prekročil hranice doposiaľ známých možností.

Pôvodne klavirista sa pre svoj štýlovo vyhranený spev rozhodol až v dvadsiatich siedmich rokoch. Bol taktiež prvým spevákom, ktorý realizoval sólové vystúpenie – recitál, bez akéhokoľvek sprievodu. Ako desaťnásobný držitel Grammy Award , je Bobby McFerrin najznámejším vokálnym inovátorom a improvizátorom, svetovo uznávaným dirigentom klasickej hudby, autorom jednej z najpopulárnejších pesničiek 20. storočia, skladby Don\'t worry be happy. Predal viac , ako 20 miliónov nahrávok a jeho spolupráca s Yo-Yo Ma, Chick Coreom, Viedenskou filharmóniou a Herbie Hancockom z neho vytvorila osobnosť, ktorá je považovaná za veľvyslanca klasickej i jazzovej hudby.

Bobby McFerrin je uznávanou celebritou svetovej hudby a v našich končinách ho budeme môcť vidieť a počuť 17. mája 2008 v NTC SIBAMAC aréne v Bratislave. Viac info - sekcia koncerty.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 05.05.2008
Foto: bobbymcferrin.com
Zdroj: ticketportal.sk, bobbymcferrin.com

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.