Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Dorota Nvotová ukončila svoje turné

Dorota Nvotová ukončila stredajším koncertom v bratislavskom Randale československé turné k albumu Sila vzlyku.

Od 17. septembra do 8. októbra sa predstavila v desiatich mestách na Slovensku a šesťkrát vystúpila v Českej republike. Na záverečnom koncerte jesenného turné jej robila spoločnosť slovenská skupina Hvozd, ktorá svoju tvorbu definuje ako undergroundový šansón s poetickými textami.

Pätnásť minút pred 22:00 h sa na pódium dostala Dorota Nvotová so sprievodnou kapelou v zložení: Tomáš Vagaský (gitara), Martin Stempel (basgitara) a Teo Heriban (bicie). Vystúpenie odštartovala milovníčka Nepálu piesňou Sekunda z ostatnej nahrávky Sila vzlyku. Nvotová sa nezdržiavala verbálnou komunikáciou s publikom a s prítomnými fanúšikmi komunikovala len pomocou hudby a textov. Piesne z debutového eponymického CD striedala s novšími skladbami, ktoré na fanúšikov v Randale vo väčšine prípadov zaberali. Rodáčka z Považskej Bystrice sa s návštevníkmi koncertu rozlúčila prekvapujúco už po štyridsiatich minútach. Napriek avizovanému 75-minútovému predstaveniu opustila pódium po odohratí niekoľkých prídavkov už po necelej hodine, keď vynechala napríklad aj pieseň Nie som z tých, na ktorú vznikol nedávno zaujímavý videoklip.

Hviezda filmu Děvčátko (2002) má teraz opäť namierené do svojej obľúbenej Ázie, kde bude pôsobiť aj ako sprievodkyňa cestovnej kancelárie v Nepále. Na Slovensko by sa mala vrátiť vo februári 2009, keď má vyjsť jej druhý singel z aktuálneho albumu. Podľa plánov k nemu nakrúti videoklip a vydá sa na ďalšiu koncertnú šnúru.



Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 11.10.2008
Foto: img.musicserver.cz, dorotanvotova.sk
Zdroj: SITA

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.