Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

František Nedvěd v košickom klube Red Stone

Slovenské publikum je lepšie ako české, povedal F.Nedvěd v košickom klube Red Stone...

František Nedvěd vystúpil počas svojho slovenského turné aj v košickom klube Red Stone. Okrem osvedčených hitov z repertoára Nedvědovcov zahral aj zopár pesničiek z ich nového albumu a nezabudol prezentovať aj hudbu z debutového albumu svojho syna Vojta.
Po koncerte som za ním prišiel, aby som sa niečo povyzvedal pre čitateľov portálu Hudobnici.sk.


(R) - Dobrý večer pán Nedvěd. Chcel by som sa v prvom rade opýtať na Vaše dojmy z Košíc.


(N) - No, na to, že je to dosť ďaleko od môjho pôsobiska, tak sa mi tu veľmi páči. Je tu pekne. Zdá sa mi, že Košice opekneli a vyrástli v mesto, ktoré netvoria len železiarne, ale nájdeme tu veľa nových domov, reštaurácií... Je to tu fakt pekné.

(R) - Spomenuli by ste si, kedy ste boli naposledy v Kočiciach?

(N) - Bol som tu pred 2 rokmi. Krstil som tu nové CD-čko Veslárom. Páči sa mi ako hrajú a zaslúžia si ocenenia, ktoré dostali. Jednoducho, sú to kamaráti.

(R) - Uprednostňujete vystupovanie v kluboch, alebo pred zaplneným štadiónom?

(N) - To je úplne jedno. Vždy záleží na tom akí ľudia prídu a hlavne koľko ich príde. To je dôležité. Takže, ak príde na koncert v hale 5000 ľudí a sú dobrí, tak nie je problém. Ale i vystúpenie v klube pred 40 ľudmi má svoje čaro. Ak sa medzi sebou bavia, tak je to horšie, ale my, keďže sme profesionali to musime zvládnuť aj tak.


(R) - Ako sa Vám hrá pred slovenským publikom?

(N) - Slovenské publikum je lepšie ako české. Asi je to spôsobené tým, že u nás je tá scéna presýtená, kým na Slovensku je toho oveľa menej, takže kapely majú viac priestoru na hranie a ľudia nemajú až toľko možnosťí kam na nich chodiť. Preto sú asi aj všetky tie festivaly ako napr. Lodenica nabité na prasknutie. Slovenské publikum sa nestretáva tak často s týmto druhom hudby.

(R) - Ako sa Vám páči klub RED STONE? Ako sa Vám tu hralo?


(N) - Hralo sa tu dobre. Publikum bolo skvelé, dobre sa bavili a to je hlavné.

(R) - Hrá sa Vám lepšie s bratom Honzom, alebo samému?

(N) - Neviem, ako mám na to odpovedať. Mne sa hrá dobre s Honzom aj samému. Pre mňa v tom nie je rozdiel.

(R) - Viem,že máte Slovensko rád, ale ktoré miesta na Slovensku sú Vášmu srdcu predsa len najbližšie?

(N) - Ani neviem...Mne sa páči celé Slovensko, pretože je krásne hornaté a členité. Hlavne sa mi páčia cesty medzi tými horami. To je proste niečo úžasné! To my u nás v Čechách nemáme. My zase máme iné veci, samozrejme. Ale tie vysoké hory, cesty medzi priesmykmi, krásna neporušená príroda, čisté rieky... Je to proste krásne.

(R) - Ešte jedna otázka na záver. Prečo ste pred mnohými rokmi zmenili názov kapely Toronto na Brontosauri na poslednú chvíľu pred vystúpením v Lucerne a odkiaľ ten názov?

(N) - To bolo pred 40.rokmi. Mali sme hrať v Lucerne pre nejakých papalášov a im sa nepáčilo, že sa voláme Toronto. Prišli za nami, že buď sa premenujeme, alebo nebudeme vystupovať. A my sme chceli vystupovať. Vtedy bežala akcia Brontosaurus prežije rok 2000 a už to bolo.


(R) - Pán Nedvěd, ďakujem za rozhovor a prajem ešte veľa pekných koncertov.


   



Autor: Branislav Rod
Dátum: 13.06.2007

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.