Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Javorový Desmod

Zatiaľ posledný „Javorový album" nitrianskej kapely sa po štyroch týždňoch stal zlatý a po štyroch mesiacoch je platinový!

Naživo si môžu skladby z albumu fanúšikovia vychutnať na koncertoch 18. marca v Nových Zámkoch a 19. marca v Leviciach.

„Javorový album“ nitrianskej kapely Desmod sa po štyroch týždňoch stal zlatý a po štyroch mesiacoch je platinový! Jedna z našich najúspešnejších skupín ho vydala na konci minulého roka.

„Je to nádhera a zadosťučinenie, že vsetká tá práca a snaženie majú zmysel. Máme viac multi aj duble platinových albumov, ale ten najčerstvejší nás vždy teší najviac!“ Priznáva frontman skupiny Desmod Kuly.

„Javorový album“ vznikal v štúdiu Valec pod vedením Ivana Táslera a jeho tímu. Dve skladby sa nahrávali v štúdiu
Propast v Českej republike.

„Je to úplne iný album, ako sú zvyknutí naši fanúšikovia! Je
akustický, veľmi intímny a pohodový. S netradičnými nástrojmi a s netradičnými hosťami. Zaspievali a zahrali si s nami Marie Rottrová, Marta Jandová, Jiří Stivín, Miro Šmajda, Close Harmony. A jednu pieseň si s nami strihol aj producent Ivan Tásler.“ Konštatuje Kuly.


Skladby Desmodu vznikajú spoločne v skúšobni a texty sa robia už na hotové melódie. Do skladateľského procesu sa tak zapája celá skupina v zložení Mário Kuly Kolár, Dušan Minka, Rišo Synčák, Rišo Nagy a Jano Škorec. Skladby z „Javorového albumu“ predstavuje Desmod na spoločnom turné so skupinou Cigánski diabli. Turné sa končí dvoma veľkými koncertami 18. marca v Nových Zámkoch a 19. marca v Leviciach.

„S Diablami je sranda, sú to talentovaní hudobníci a hlavne pohodoví ľudia. Fanúšikovia sú nadšení, je to niečo iné a to ich baví. Reagujú spontánne, spievajú, tlieskajú a dokonca tancujú… Každý koncert sa končí standing ovations. Čo viac si môžme priať. Je to splnený sen. Je to energia, ktorú nikde inde nenájdem…“ Emotívne opisuje Kuly.


Nenechajte si ujsť posledné dva koncerty skupiny Desmod s Cigánskymi diablami v Nových Zámkoch a v Leviciach. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal a na stránke www.tickeportal.sk.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 15.03.2013
Foto: Sony Music, BMG
Zdroj: Sony Music, BMG

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.