Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Max Cavalera hrá na štyroch strunách

Bývylý spevák a gitarista skupiny Sepultura Max Cavalera hrá na gitare len so štyrmi strunami.

Brazílsky heavy metalový spevák Max Cavalera založil Soulfly po tom, čo v roku 1996 opustil skupinu Sepultura. Naverboval k sebe bubeníka Roya Mayorga (Thorn), gitaristu Jacksona Bandeira (Chico Science & Nacao Zumbi) a basistu Marcella D. Rappa. Max Cavalera, tak ako v Sepulture zaujal post speváka a gitaristu.


Po založení skupiny Max Cavalera na ich web stránke uviedol, že založili skupinu s kombinovaným zvukom a duchovnou myšlienkou. Musel sa vyrovnať s tým, že odišiel z jednej z najznámejších heavy metalových skupín a aj s nevyriešenou vraždou jeho nevlastného syna a najlepšej priateľky Dany Wellsovej.

Prvý album Soulfly vyšiel na jar v roku 1998 a dosiahol 79. miesto v tabuľke Billboard 200.

Okrem frontovania v Soulfly sa Cavalera pohyboval aj v iných oblastiach, zvyčajne nesúvisiacich s heavy metalom. Vystupoval v CMJ's New Music Marathon v New Yorku a v Hollnad's Crossing Boarder Festival, oboje v roku 1997. Spieval aj komerčne v TV pre Sprite v jeho rodnej Brazílii.


Hrá na vlastnom podpisovom modely od firmy ESP a po odchode zo Sepultury na B.C.Rich Warlock. Gitary sú preňho špeciálne navrhnuté so Seymour Duncan SH6 Distortion snímačmi a zákazkovou grafikou v podobe brazílskej vlajky. Zatiaľ čo je jeho signovaný model vybavený šiestimi strunami, gitara, ktorú používa Max na koncertoch má natiahnuté iba štyri.


Autor: Branislav Rod
Dátum: 19.04.2007

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.