Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Peha pravdepodobne končí

Populárna skupina Peha pravdepodobne ukončí činnosť.

Slovenská poprocková skupina Peha je pred rozpadom a zrušila už dva z plánovaných letných koncertov v Českej republike. "Zatiaľ kapela hrá. Mala by fungovať do konca augusta a odohrá všetky koncerty, na ktoré máme podpísanú zmluvu. Čo bude ďalej, v tejto chvíli netuším," povedal pre spravodajský portál iDNES.cz manažér skupiny Petr Tureček. Zároveň potvrdil, že skupina končí: "Táto informácia nie je mylná, hoci sa už niekoľkokrát stalo, že skupina oznámila koniec a potom sa opäť dala dohromady," podotkol.

Rozpadu nahrává aj skutočnosť, že Katarína Knechtová nedávno naspievala sólovú pieseň Muoj Bože k novému filmu Juraja Jakubisku Bathory. Rádiá ju hrajú pod speváčkiným menom, čo vyvolalo špekulácie o tom, že sa chystá na sólovú dráhu. To však Tureček nepotvrdil.

Skupina Peha vznikla v roku 1997 v Prešove a debutovala o dva roky neskôr albumom Niečo sa chystá. V roku 2001 kapela vydala druhý album s názvom Krajinou a o ďalšie dva roky neskôr nasledoval Experiment. Veľký úspech Peha zaznamenala v roku 2005 s albumom Deň medzi nedeľou a pondelkom.



Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 19.06.2008
Foto: mimodomov.cz, musicweb.cz, hudebniskupiny.cz, data.muzikus.cz, kritizujeme.cz, img.musicserver.cz, photofiltre.suewebik.net, ireport.cz, i3.cn.cz,
Zdroj: idnes.cz

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.