Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

V Divadle Aréna vystúpil legendárny G. Hughes

Bratislavské Divadlo Aréna bolo 23. mája svedkom koncertu legendárneho britského speváka a basgitaristu Glenna Hughesa.

Glenn Hughes, niekdajší člen kapiel Deep Purple, Black Sabbath a Trapeze sa v našom hlavnom meste predstavil v rámci európskeho turné k svojmu ostatnému albumu First Underground Nuclear Kitchen (FUNK), ktoré v Európe oficiálne vyšlo 9. mája 2008. "Som veľmi hrdý na tieto pesničky. Inokedy keď donahrávam album, nezvyknem si už novinky púšťať, ale tento album je veľmi návykový...," povedal Hughes na adresu svojej novinky. Ako bubeník sa na albume spolupodieľal aj Hughesov dlhoročný priateľ a kolega Chad Smith z kapely Red Hot Chili Peppers.

Na Slovensko pricestoval 57-ročný rockový veterán už po tretíkrát. Sprevádzala ho kapela, ktorú tvoria jeho dlhoroční súputníci - gitaristi Luis Maldonado a J.J. Marsh, bubenník Matt Goom a klávesy obsadil Anders Olinder, známy aj spoluprácou s Petrom Gabrielom.

Vystúpenie rockovej legendy, organizované agentúrou Double Head Productions, sa začalo krátko po dvadsiatej hodine večer. Hneď v úvode sa predviedol najmä J.J. Marsh, ktorý s Hughesom spolupracuje už štrnásť rokov. "The Voice of Rock", ako znie prezývka Hughesa, od začiatku komunikoval s publikom, ktoré tvorili prevažne staršie ročníky pamätajúce zlatý vek hard rocku. "Dnes je nádherný deň, toto je nádherný stánok a Bratislava je nádherné mesto," povedal v polovičke predstavenia rockový velikán. Hughes v Aréne prezentoval hlavne najnovšie skladby, napríklad kúsky We Shall Be Free, Never Say Never, či Crave, najväčšie ovácie ale zožala pieseň formácie Deep Purple Burn z roku 1974, ktorá uzatvárala stominútové predstavenie tejto fenomenálnej postavy svetovej hard rockovej scény.




Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 25.05.2008
Foto: doubleheadpro.com, SITA, glennhughes.com, rocknrolluniverse.com
Zdroj: SITA, doubleheadpro.com

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.