Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Zomrel Richard Wright z Pink Floyd

Jeden zo zakladajúcich členov legendárnej progresívno-rockovej skupiny Pink Floyd klávesák a pianista Richard Wright podľahol 15.septembra vo veku 65 rokov rakovine.

"Rodina Richarda Wrighta, zakladateľa a člena skupiny Pink Floyd, potvrdzuje smrť svojho najbližšieho a zároveň žiada o pochopenie a rešpektovanie súkromia," uviedol hovorca, nešpecifikoval však, o aký druh rakoviny išlo. Wright je autorom hudby k viacerým skladbám komerčne úspešných albumov skupiny ako napríklad, Dark Side Of The Moon či Wish You Were Here.


Richard William Wright sa narodil 28. júla 1943 v obci Hatch End v grófstve Middlesex vo Veľkej Británii. Ako mnoho úspešných hudobníkov, aj on patril k samoukom. Spolu s gitaristom Sydom Barettom, basgitaristom Rogerom Watersom a bubeníkom Nickom Masonom, založil v roku 1968 legendárny Pink Floyd. O niečo neskôr sa k štvorke pridal aj gitarista David Gilmour. K hudbe Pink Floydu málokedy prispel textom, no bol neoddeliteľnou súčasťou kapely, práve vďaka nemu totiž získala svoj unikátny zvuk.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 18.09.2008
Foto: SITA/AFP, wikipedia
Zdroj: SITA/AFP

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.