Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Bob Dylan prichádza na Slovensko

Žijúca legenda Bob Dylan, príde prvý krát aj ku nám.

To najlepšie z najlepšieho. Aj tak sa dá nazvať príchod slávneho amerického speváka, textára a skladateľa na Slovensko. 68-ročný Bob Dylan je považovaný za najväčšieho a najvplyvnejšieho hudobníka od čias The Beatles.
Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman si svoje umelecké meno zvolil podľa básnika Dylana Thomasa, ktorý mu svojím dielom učaroval. Dostať tohto velikána svetovej hudby na Slovensko sa pokúšali mnohí, podarí sa to konečne až teraz.

Dylan zaujal už debutovým album v roku 1962. Hudba, ktorú produkoval v rokoch 1965-66 spôsobila na rockovej scéne revolúciu. Prvé ocenenie Grammy získal v roku 1979 za nahrávku Slow Train Comming, v roku 1989 ho uviedli do Rock´n rollovej siene slávy. O dva roky neskôr, v roku 1991 dostal ocenenie Grammy za celoživotný prínos. Dylan je aj držiteľom prestížneho filmového ocenenia Oskar za nahrávku Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (r.2000). Jeho zatiaľ posledný, v poradí už 34. album Christmas In The Heart (ale prvý vianočný), vyšiel na jeseň minulého roku.

Koncert Boba Dylana je naplánovaný na 9. júna 2010 v bratislavskej Incheba Expo Aréne.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 30.03.2010
Foto: micah.sparacio.org
Zdroj: Sony Music

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.