Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Müller, Lasica a Rózsa predstavili album s pesničkami Filipa

Album s pesničkami zosnulého hudobníka Jara Filipa má nezvyčajne dlhý názov...

V bratislavskom nákupnom centre Avion včera Richard Müller, Milan Lasica a Oskar Rózsa predstavili album s nezvyčajne dlhým názvom Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa, ktorým si títo umelci poctili hudobníka Jara Filipa.

Nahrávka obsahujúca dvanásť skladieb vznikala podľa nich približne tri roky. Od limitovanej nahrávky, ktorá sa dala kúpiť na letnom hudobnom festivale Bažant Pohoda, sa novinka líši zvukom.

Prítomných novinárov zaujímalo, či výber skladieb ovplyvnilo vydanie albumu Jarove pesničky, ktorý vyšiel pod dohľadom Ivana Táslera v marci 2008. "Piesne som vyberal ešte predtým, než vyšiel ten druhý," vysvetlil Müller. Veľkou výhodou pri nahrávaní bola pre neho skutočnosť, že pri aranžovaní skladieb mal od vydavateľstva voľnú ruku, nemusel sa riadiť žiadnymi pravidlami a "netlačili" na neho ani termínmi.

Proces nahrávania albumu si okrem Müllera pochvaľovali aj Rózsa s Lasicom, ktorí sa na tlačovej besede v kníhkupectve Panta Rhei navzájom častovali pochvalami. Známy slovenský komik tiež prezradil, že nemal problém prespievať už známe skladby, pretože ako sám priznal, zo šiestich pesničiek poznal iba dve - Cigaretka na 2 ťahy a Milovanie v daždi.

Úspešné nahrávky väčšinou sprevádza koncertné turné, no ako priznal Müller, v tomto prípade by to nebolo jednoduché. "Zatiaľ s ním nepočítame. Neviem, akým scénickým spôsobom by sme ho zrealizovali. Odohrať to len s klavírom by bolo škoda," uviedol spevák, ktorý sa po odmlke vrátil na koncertné pódia počas letných mesiacov. Po vydaní CD Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa, nechystá autor hitov Po schodoch, Spočítaj ma alebo V tom istom meste momentálne žiadnu novú štúdiovú nahrávku.



Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 23.10.2008
Foto: SITA, filmy.sme.sk, img2.atlas.sk, hudba.sk, sme.sk, metalopolis.net
Zdroj: SITA

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.