Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Rádio_FM hľadá novú hudbu. Nová hitparáda Demovnica môže objaviť aj vás.

Tí lepší sa z hitparády Demovnica dostanú do programu slovenskej a českej hudby Osmička.

Rádio_FM prišlo 5. mája s projektom zameraným na hľadanie nových, zatiaľ neobjavených hudobníkov. Tí lepší sa z hitparády Demovnica dostanú do programu slovenskej a českej hudby Osmička. Najúspešnejší interpreti odohrajú svoj prvý veľký koncert Go 2 Stage pod záštitou Rádia_FM a spoločnosti Ticketportal v bratislavskom klube Randal už 30. mája.

V éteri Rádia_FM znejú už od apríla prvé upútavky Demovnice, na webovom portáli sa objavili prvé príspevky, ktoré vyzývali zatiaľ neobjavených hudobníkov, aby poslali svoje demo nahrávky buď na emailovú adresu demovnica@radiofm.sk alebo na Soundcloud.

Podmienkou účasti v hitparáde je, aby prihlásení hudobníci nemali vydaný album u oficiálneho vydavateľa, aby hrali svoju autorskú hudbu a aby ich hudba stála za zviditeľnenie. Hitparáda pritom nie je žánrovo obmedzená.

Demovnica bude zo začiatku vystupovať ako rubrika relácie Osmička. Hlasovať budú môcť ľudia prostredníctvom stránky demovnica.sk, kde si budú môcť tvorbu nových autorov aj vypočuť. Hlasovanie bude jednoduché – stačiť bude jeden klik na favorita. Najúspešnejšia nahrávka automaticky poputuje do slovensko-českého rebríčka, teda do Osmičky Rádia_FM, kde sa stane jednou z noviniek. Hlasovaním sa tým môže posunúť aj v rebríčku už etablovaných hudobníkov.

Hitparáda Demovnica sa pritom každý týždeň obmieňa o štyri skladby. Jedna odchádza do Osmičky, tri do zabudnutia, aby ich mohli nahradiť nové demá. A hlasuje sa odznova. Prvá hitparáda desiatich hudobných formácií je už na svete a ľudia môžu od nedele 5. mája hlasovať za hudbu, ktorá sa im najviac páči.

„Počúvam desiatky nových skladieb a mám radosť, že pokračujeme v tradícii Demovnice. Nachádza sa medzi nimi niekoľko odvážnych, ale aj relevantných nahrávok,” vyjadril sa moderátor relácie Osmička Martin Staňo známy ako Ego_FM. Demovnica bude podľa jeho slov ponúkať priestor aj pre kritiku. „Skladby v súťažných kolách budú pravidelne hodnotiť známi slovenskí hudobníci, či osobnosti zaujímajúce sa o hudbu. Kapely a umelci, čakajte nových fanúšikov, ale možno aj tvrdé slová, ktoré vás posunú ďalej vo vašej tvorbe,” odkazuje Ego_FM.

Najväčšou výzvou pre ešte neobjavených interpretov bude Go 2 Stage v Randali, kde budú mať tie najlepšie podmienky na odohranie svojho prvého profesionálneho koncertu, premiérovo vo štvrtok 30. mája 2013.

Projekt Demovnica_FM sa vracia k odkazu Rada Ondřejíčka a jeho rovnomennej hitparády na Inzine.sk, ktorá sa spustila v roku 2001. Jej skladby zneli aj v piatkovom večernom vysielaní vtedajšieho Rock FM Rádia. Vtedy bol podtitul Demovnice: “Hitparáda mladých, nie celkom beznádejných interpretov”. V súčasnosti je oficiálnym sloganom hitparády “Demovnica_FM – Objavujeme novú slovenskú hudbu.”

www.demovnica.sk
www.facebook.com/Demovnica
www.radiofm.sk/
www.facebook.com/radiofm



Autor: Branislav Rod
Dátum: 10.05.2013
Zdroj: HUDBA / TLAČOVÁ SPRÁVA / 10. 5. 2013

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.