Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Smrť Daniela Tupého pripomenie Antifašistický happening

Ľudia proti rasizmu organizujú výnimočnú akciu, ktorá má pripomenúť zabitie D.Tupého neonacistami.

V bratislavskom Subclube bude v piatok siedmeho novembra výnimočná akcia s názvom Antifašistický happening. Prítomní si na nej pripomenú úmrtie Daniela Tupého spred troch rokov.

"Chceme ňou aj rozptýliť dezinformácie, že za touto vraždou neboli neonacisti, ale ľudia z podsvetia. Pravdou je, že páchatelia reprezentujú obe skupiny," hovorí Karol Pajer.

Koncert je po hudobnej stránke multikultúrnym mixom. "Benefične ho podporia kapely a umelci, ktorí svojím postojom dávajú už dlhšie jasne najavo svoj antifašistický postoj." Na koncerte budú zvučné mená ako skupina Para, Vec, Moja reč so sprievodom živej kapely Komplot. Mix doplnia populárni Sendreiovci z Kokavy nad Rimavicou a bratislavská kapela Rozpor. Predkapelou bude oi kapela Ani krok spať. Akcia bude trvať až do ranných hodín, vystúpia na nej aj DJs HAF aka Oh My God a One Blood Sound System.

Na koncerte bude aj niekoľko videoprojekcií, ktoré budú bežať počas celého koncertu, rovnako sa antifašistickej atmosfére priblíži aj výzdoba celého klubu. Koncert bude sprevádzať moderátor Štvanec a medzi kapelami vyspovedá hostí - otca Daniela Tupého, bývalého väzňa koncentračného tábora Ota Wagnera a aj zástupcu krajského riaditeľstva policajného zboru. "Chceme pripomenúť vraždu najznámejšej obete neonacistov na Slovensku a upozorniť aj na dalšie obete nacistického násilia na Slovensku," dopĺňa Pajer.

Lístky na koncert sú v predpredaji v pobočkách TicketPortalu či u Dr. Horáka za 149 Sk, v deň konania koncertu budú stáť 199 Sk. Celý výťažok z podujatia je venovaný na podporu činnosti Ľudí proti rasizmu.



Autor: Kvetoslava Rabelyova
Dátum: 20.10.2008
Foto: img.topky.sk, pravda.sk
Zdroj: changenet.sk, pravda.sk

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.