Hudobnici.sk - Tvoj svet hudby

Zuzana Smatanová akusticky

Na turné po Slovensku s jazzmanom Milom Suchomelom

Fantastická atmosféra, skvelé výkony hudobníkov a nadšení diváci! Také sú reakcie na akustické koncerty Zuzky Smatanovej s jazzmanom a saxofonistom Milom Suchomelom! Už teraz je jasné, že 7 slovenských zastávok komornej podoby Zuzky Smatanovej fanúšikom nebude stačiť. Na jesennom pokračovaní sa Zuzana dokonca rozhodla nakrútiť DVD!

Speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová pripravila pre svojich fanúšikov doslova hudobnú lahôdku. Po Slovensku vyrazila s akustickými koncertami s jazzmanom európskeho formátu Milom Suchomelom. Zatiaľ odohrala tri koncerty a ohlasy sú fantastické!

„Už na skúškach som vedela, že to bude niečo výnimočné, čo sme doteraz s kapelou nezažili. Od prvého koncertu sme mali všetci veľkú radosť a nadšenie. Milo dá mojim pesničkám nový rozmer, novú náladu. Mám pocit, že celý koncert relaxujem a cítim sa blažene…“ Priznáva Zuzana Smatanová.

So Zuzanou vytvárajú na pódiu intímnu akustickú atmosféru členovia kapely Maroš Kachút, Pavol Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Pridal sa k nim mladý hráč na klávesové nástroje Peter Kunzo.

„Už dlho som nemal taký pocit radosti a pokoja na pódiu. Je to strašne intímne, potichu, s veľkou dynamikou. Niekedy sa prepracujeme v pesničkách z úplného ticha až po výbuch sopky... Neskutočné! Zuzka s Milom si veľmi porozumeli, úplne sa dopĺňajú. Kapela hrá v najlepšej forme, akú si pamätám! Opisuje pocity manažer a basgitarista kapely Pavol Smolka.

Šarmantná Zuzana hrá na koncertoch prierez celou tvorbou. Piesne upravila do nových aranžmánov a do krásnej intímnej polohy. Do playlistu zaradila aj skladby, ktoré
fanúšikovia ešte nikdy naživo nepočuli. Reakcie sú úžasné!

„Publikum mi dáva úžasnú spätnú väzbu, nečakala som až takú. Vládne tam komorná atmosféra, ľudia sedia a mám pocit, že si vychutnávajú každú jednu pesničku. Moji fanúšikovia všetky pesničky dôverne poznajú, ale vďaka týmto koncertom ich zažívajú inak a my tiež. Mnohí mi po skončení koncertov písali, že sme hrali krátko, že by chceli viac, hoci to bol takmer dvojhodinový koncert!“ S radosťou opisuje Zuzana Smatanová.


Akustické koncerty majú v sebe symboliku. Zuzana Smatanová tento rok oslavuje 10-ročné pôsobenie na hudobnej scéne a takto jedinečne sa chce poďakovať všetkým fanúšikom za podporu. Už teraz je jasné, že akustické koncerty budú mať pokračovanie. Jesenné turné sa Zuzka dokonca rozhodla zachytiť na DVD! Na miesta, kde hrá teraz však už nezavíta. Ak ešte nemáte vstupenky, mali by ste sa poponáhľať. Zuzanu Smatanovú akusticky si nenechajte ujsť 19.4. v Kine Žriedlo v Bardejove, 25.4. v Elesko Wine Parku v Modre a 27.4. v klube Route 66 v Liptovskom Mikuláši a 10.5. v klube Rock Cafe v Bratislave. Vstupenky sú v predaji v miestnych pokladniach.



Autor: Branislav Rod
Dátum: 12.04.2013
Foto: people.cz
Zdroj: Sony Music

Čo si myslíš o tomto článku?

Ak chceš pridať svoj komentár, tak sa prihlás. Ak ešte u nás nie si zaregistrovaný, tak sa zaregistruj.